nakon zatražene pomoći

Crna Gora šalje tri air tractora za gašenje požara u BiH

11.04.2020.
u 11:52

Crna Gora poslat će tri air tractora za gašenje požara u Bosni i Hercegovini.

Naime, nakon što je u petak Vijeće ministara BiH zatražilo međunarodnu pomoć za zaštitu i spašavanje u gašenje požara, Ministarstvo sigurnosti BiH se obratilo susjednim državama. Dva kanadera iz Hrvatske, jer su u međuvremenu i tamo buknuli veliki požari, nažalost nisu mogli intervenirati u BiH.

Nakon uspostavljene komunikacije i obavljenih razgovora, Crna Gora je odlučila poslati pomoć. Jutros u 9.00 sati Vlada Crne Gore održala je izvanrednu sjednicu i u BiH će stići tri air tractora. Oni će gasiti požare na lokaciji Konjica i Prozor Rame.

Ministarstvo sigurnosti BiH zahvaljuje predsjedniku i Vladi Crne Gore, kao i ministru unutarnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću koji su pokazali iznimnu efikasnost, solidarnost i razumijevanje.

- To je primjer jačanja dobrosusjedskih odnosa u regiji i međusobnog pomaganja u trenucima velikih izazova - priopoćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?