predsjednik HDZ-a BiH

Čović: Stvoriti ambijent da BiH sa susjedima ima više nego dobre odnose

04.12.2019.
u 14:55

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović ocijenio je danas u Sarajevu da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske izvrsni, a da "pojedinci iz BiH i Hrvatske evidentno baš ne surađuju dobro“.

- To će uvijek vjerojatno i biti. Važno je da institucionalno BiH i Hrvatska surađuju vrlo dobro. Što se tiče posjete predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Mostaru, ona je bila u jednom potpuno drugom projektu. Ali ako hoćete, predstavnik državne vlasti BiH bio je u njenom društvu - kazao je Čović, odgovarajući na novinarsko pitanje kako ocjenjuje odnose BiH i Hrvatske, a u kontekstu nedavne posjete predsjednice susjedne države, te nekih ocjena da ona nekoliko puta zaobilazi državni vrh BiH.

Čović je istaknuo kako se mora stvoriti ambijent da BiH sa svojim susjedima ima više nego dobre odnose te kako treba imati mnogo više odgovornosti za izrečenu riječ, stavove i ideje koje se iznose.

Napomenuo je da će Republika Hrvatska za 20-tak dana biti predsjedatelj Europskom unijom.

Po njegovim riječima, to je jedna izuzetna šansa za BiH, pogotovo što Republika Hrvatska u tom razdoblju ne može razgovarati o temama koje se tiču same Republike Hrvatske te je to praksa kad se predsjedava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije