Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Član Predsjedništva Čović: Pozvao sam papu Franju da dođe u Mostar

04. travnja 2015. u 14:07 1 komentara 954 prikaza
covic_franjo
Foto: Press

-U ovoj godini trebamo izmijeniti izborno zakonodavstvo kako bi riješili sve one probleme od presude u predmetu Sejdić- Finci, preko izbornih pravila za Mostar i mnogih drugih formalno-pravnih i tehničkih problema, izjavio je predsjednik HDZ BiH dr Dragan Čović u intervju za mostarsku internetsku televiziju prvi.tv kazao kako se nada kako će se u Federaciji BiH SDA i HDZ BiH tim pitanjem pozabaviti odmah nakon što završe izborni sabor odnosno kongres dviju stranaka.

– A onda se sljedeće godine možemo baviti reorganizacijama, kazao je Čović, izrazivši nadu kako će BiH biti spremna aplicirati za članstvo u EU 2016., ili 2017. godine.

Čović je ponovio kako je dogovoreno poništavanje nezakonite revizije branitelja kao i da Vlada F BiH imenuje vršitelje dužnosti u javnim poduzećima, a onda da se “sukladno zakonima raspišu natječaji za nadzorne ili upravne odbore, uprave i direktore javnih poduzeća”.

– Naš prioritet su Elektroprivreda HZ HB, Eronet, Hrvatska pošta, Razvojna banka, Aluminij, gdje Vlada FBiH ima tri predstavnika, kazao je Čović, prenosi HMS.

Rekao je kako je sljedećih tri mjeseca test za održivost vladajuće koalicije u F BiH.

– Trebamo dopustiti da vlada radi samostalno, bez pritisaka i opterećenja, da vidimo može li vlada raditi kao tim, a ako to ne bude moguće onda moramo brzo djelovati, kazao je Čović za prvi.tv.

Čović je otkrio i kako je papu Franju pozvao da dođe u Mostar, s obzirom da je papa Ivan Pavao II bio u Sarajevu i Banja Luci.

-Još ćemo jednom, tri člana Predsjedništva BiH, prije papina dolaska u BiH, posjetiti Svetu stolicu. A nadam se da ćemo dočekati i da sveti otac dođe u Mostar.

  • cope:

    Ako Papa dodje u Mostar obavezno ga odvedite u Dretelj i na Heliodrom,i upoznajte ga sa ulogom tih lokacija 1992-1994 god.,a zatim u Prebilovce,Surmance i Radacu.