Čović s Van der Bellenom

Čović pozvao predsjednika Austrije u posjet BiH

26.02.2018.
u 14:50

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se u Ženevi s predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellenom. Sastanak se održao na marginama sesije na visokom nivou 37. zasjedanja Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o tome kako unaprijediti odnose dvije zemlje. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović je upoznao sugovornika s aktivnostima na europskom putu, te skorom predajom Upitnika, čime će se ispuniti ključni formalni uvjet za potvrdu kandidatskog statusa, a potom i pretpostavke za otvaranje pojedinačnih pregovaračkih poglavlja.

Predsjednik Van der Bellen je istaknuo kako se raspoloženje u vezi s proširenjem EU na zapadni Balkan bitno poboljšalo u posljednje vrijeme, što je prilika za sve zemlje, pa tako i BiH. Izrazio je punu podršku europskom putu BiH, te pozdravio napore na postizanju konsenzusa reforme Izbornog zakona koja će zaštiti načelo legitimnog predstavljanja, te prava građana za puno sudjelovanje u političkom životu zemlje.

Na kraju sastanka Čović je pozvao predsjednika Van der Bellena da posjeti BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije