Ne vjeruje da je bilo pritiska

Čović: Nisam znao za Jukićeve namjere oko popisa stanovništva

Dragan covic
01.06.2016.
u 20:51

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a BiH Dragan Čović kaže da nije znao da će član njegove stranke, direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Јukić, donijeti odluku o usvajanju Јedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva.

- Na izravno pitanje jesam li znao da će Јukić to objaviti taj dan, nisam bio tu, ali apsolutno nisam znao. Bez obzira na to što ja mislim o metodologiji, mislim da treba više sluha. Pred tu odluku smo imali razgovore između stranaka i dogovorili smo dinamiku što sve treba činiti do 1. lipnja kada ističe rok za objavljivanje rezultata popisa - naveo je Čović za RTRS.

Ne vjeruje da je Tužiteljstvo BiH vršilo pritisak na Јukića da donese odluku.

Reagiranje člana bh. Predsjedništva Mladena Ivanića da su mu kolege u toj instituciji, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, kako je rekao, radili iza leđa, za Čovića je ishitrena izjava i ne odgovara stvarnosti.

U Predsjedništvu, smatra Čović, trebalo bi insistirati na jedinstvenom djelovanju. Smatra da ne bi smjelo biti preglasavanja u Predsjedništvu BiH, jer će to, upozorava, dovesti do dugih rasprava i pokretanja procedura zaštite vitalnog nacionalnog interesa, što, kaže, ne može biti dobra praksa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?