Izaslanstvo HDZ-a BiH u Busovači

Čović: Nema razloga da nemamo svoju strukturu u svim područjima gdje žive Hrvati

hdz  Busovača
26.09.2016.
u 09:33

Uskoro na dnevni red dolazi izborni zakon kojim se treba razriješiti izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda. To je put kojim BiH treba krenuti, poručio je Čović.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto boravilo je u Busovači. Tijekom posjete održan je sastanak s OO HDZ BiH Busovača, a nakon toga upriličen je posjet župnom uredu u Busovači odakle se krenulo prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz stranačko izaslanstvo, dao je punu potporu listi HDZ-a BiH Busovača za općinsko vijeće, kao i kandidatkinji za načelnicu općine Mirjani Plavčić, na jučer održanom sastanku, a potom i veličanstvenom središnjem predizbornom skupu OO HDZ-a BiH Busovača. Čović je posebno izrazio svoje zadovoljstvo velikim brojem mladeži i žena na listi kao i mnoštvom okupljenih, koji podržavaju projekt HDZ-a BiH Busovača, te je kazao: „Nemojte se bojati uključiti u politički život. Vi možete promijeniti političku sliku u Bosni i Hercegovini, i nas naučiti kako se treba ponašati, kako se vodi politika i brine o obitelji“.

„Mi gradimo jedno potpuno novo društvo, jedno potpuno novo razmišljanje o Bosni i Hercegovini. Vjerujem da ćemo zahvaljujući hrvatskom zajedništvu poslije ovih izbora imati 23 načelnika/gradonačelnika u različitim sredinama. Nema razloga da nemamo svoju strukturu u svim područjima gdje žive Hrvati. To je poruka ovom narodu, da mislimo da biramo i da u njega investiramo. Hvala svima koji su prepoznali ovaj politički trenutak.“, poručio je Čović. 

„Naš europski put kad smo predali zahtjev je bio samo prva stepenica. Mnogi su bili protiv. Danas mi vjerujemo da je to moguće. Do kraja sljedeće godine ćemo imati kandidatski status, u to ne sumnjajte. U svemu tome moramo mi prednjačiti, ne drugi. Nama treba sustav, nama treba uređenje. Uskoro na dnevni red dolazi izborni zakon kojim se treba razriješiti izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda. To je put kojim BiH treba krenuti“ – zaključio je Čović.

Ispred OO HDZ-a BiH Busovača obratio se dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara: „Ovo je jedan veličanstven skup u kojemu pokazujemo našu snagu i zajedništvo. Svima vam je poznato da smo naše kandidate izabrali poštujuću demokratsku proceduru nastojeći uvažiti sve zakonske i statutarne kriterije HDZ-a BiH. Daleko iznad minimalne kvote zastupili smo i mlade i žene i na to smo ponosni. Smatram da trebamo podržati ovu hrabrost naše mladosti i žena i svih koju su prihvatili da budu kandidati na lokalnim izborima. Ovi ljudi su prihvatili biti kandidati za dužnost koja često nije najzahvalnija. Za svoj dom i za svoj narod se vrijedi boriti, za pravo da se upravlja svojom sudbinom. Zato su kandidati s ove liste više nego spremni“ – kazao je Čavara. 

Svim nazočnima obratio se i nositelj liste za općinsko vijeće – Josip Mravak koji je predstavio kandidate s liste. On je izrazio zadovoljstvo da će Busovača za nekoliko dana po prvi put u svojoj povijesti imati ženu za načelnicu.

Kandidatkinja za načelnicu Općine Busovača, Mirjana Plavčić jasno je poručila: „Okupili smo se ovdje da zajedno kažemo dosta. Dosta je osam godina onih koji su učinili da Busovača tapka u mjestu dok se drugi razvijaju i rastu. Svjedoci smo da nam gospodarstvo stagnira, a uspješno gospodarstvo je preduvjet za bolji i kvalitetniji život. U tom cilju učinit ćemo sve da osnažimo gospodarstvo“ – poručila je Plavčić, te dodala: „Kroz svoj program koji smo kroz proteklih petnaest dana predočili našim sugrađanima jasno smo kazali da želimo bolji i kvalitetniji život za svakog građanina Busovače“, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije