Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Čović: Nema mjesta kompromisu kada je riječ o osudi najgroznijih kršenja ljudskih prava

22.11.2022.
u 11:16

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u dosadašnjem sazivu, Dragan Čović poručio je da nema mjesta kompromisu kada je riječ o osudi najgroznijih kršenja ljudskih prava, uključujući proizvoljna pritvaranja, mučenja i izvansudska pogubljenja žena i djevojaka.

-Bosna i Hercegovina mora se uskladiti s EU vrijednostima ljudskih prava i demokracijom, naveo je Čović reagirajući na informaciju da predstavnik Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim narodima (UN) nije nedavno podržao rezoluciju kojom se osuđuje kršenje ljudskih prava u Islamskoj Republici Iran.

Prema dostupnim informacijama, BiH se našla u skupini suzdržanih zemalja tijekom glasovanja o rezoluciji koju su inicirale ili podržale zapadne zemlje. Za rezoluciju kojom se osuđuju masovna kršenja ljudskih prava u Iranu glasovalo je 78 zemalja članica UN, 28 je bilo protiv, dok je 67 članica UN bilo suzdržano, uključujući stalnog predstavnika BiH Svena Alkalaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?