sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu

Čović: Sveučilište u Mostaru temeljna obrazovna institucija od egzistencijalnog značaja za Hrvate BiH

03.11.2021.
u 16:38

Pored činjenice da je Svceučilište u Mostaru jedino na kojem se nastava službeno realizira na hrvatskom jeziku, ono zapravo funkcionira kao temeljna obrazovna institucija od šireg društvenog pa i egzistencijalnog značaja za Hrvate BiH, istaknuo je dr. Čović

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović nazočio je svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Ocjenjujući kako Sveučilište u Zagrebu iz akademske godine u godinu pravi iskorak, dr. Čović je u svom obraćanju nazočnima kazao da Sveučilište u Zagrebu djeluje kao ogledni primjer konstantnog ulaganja u jedan od najvažnijih stupova svakog društva - obrazovnog.

Predsjedatelj Doma naroda dr. Čović istaknuo je nemjerljivu važnost kohezivnog, zajedničkog strateškog djelovanja dvaju sveučilišta - u Zagrebu i Mostaru, kao integrativnom okviru koji priprema nove generacije mladih ljudi za tržište rada, ali i predstavlja akademski i obrazovni sustav koji se približava visokoškolskim institucijama diljem Europe.

Dr. Čović je, također, kazao kako je Sveučilište u Mostaru, u kontekstu BiH i pozicije Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, mnogo više od samog sveučilišta. Pored činjenice da je jedino na kojem se nastava službeno realizira na hrvatskom jeziku, ono zapravo funkcionira kao temeljna obrazovna institucija od šireg društvenog pa i egzistencijalnog značaja za Hrvate BiH, istaknuo je dr. Čović te dodao kako uska suradnja sa sveučilištima u Republici Hrvatskoj predstavlja strateški okvir djelovanja svih razina vlasti u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije