Sastanak u Mostaru

Čović naglasio važnost inkluzije u obrazovanju

dragan čović inkluzivna škola
16.11.2015.
u 13:35

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je sastanku o temi „Izazovi u razvitku inkluzivnih škola: Pozitivna uloga zajednice“, u organizaciji misije OESS-a. 

Na sastanku, organiziranom u Mostaru, pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, predstavljeni su pozitivni primjeri lokalnih zajednica koje rade na tome da škole budu inkluzivnije i otvorenije. 

Razgovaralo se i o načinima unapređenja suradnje između obrazovnih vlasti i predstavnika lokalne zajednice. 

Čović je u svom uvodnom izlaganju naglasio važnost inkluzije u obrazovanju, kojoj je cilj omogućiti da škole postanu osjetljivije na sve razlike i omoguće stjecanje znanja i vještina za djecu i mlade na jednak način.

Također je dao potporu svim budućim projektima koji će doprinijeti razvitku inkluzivnih škola diljem Bosne i Hercegovine. 

Na sastanku su sudjelovali ministri obrazovanja, načelnici općina i ravnatelji škola iz nekoliko županija, te Republike Srpske, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?