večeras sastanak

Čović, Izetbegović i Radončić rješavaju pitanje izbora u Mostaru

politicari
21.07.2016.
u 13:19

Izaslanstva vladajućih stranaka u Federaciji BiH (SDA, SBB i HDZ BiH) sastat će se večeras u Sarajevu s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack kako bi pokušali riješiti pitanje održavanja izbora u Mostaru, doznaje Fena.

Isti izvor potvrdio je da će izaslanstva predvoditi stranački predsjednici Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović. Sastanku će prisustvovati i čelnici mostarskih ogranaka ovih stranaka, te predstavnik Veleposlanstva Velike Britanije u BiH.

U Veleposlanstvu Sjedinjenih Država bili su bez komentara na upit Fene o ovom događaju.

Podsjetimo, veleposlanica SAD u BiH Maureen Cormack rekla je prije par dana, gostujući u emisiji Specijal TV1, da se treba pronaći rješenje za Mostar i da će ona raditi na trome. 

“Ja zaista i dalje čvrsto vjerujem da su potrebni izbori u Mostaru ove godine. Sada se govori o danima, a ne o mjesecima, da bi se omogućilo da se ti izbori i dogode u ovom listopadu. Ja ću i dalje nastaviti raditi sa svim političkim liderima, apelirati na njih da pronađu rješenje. To rješenje mora uraditi dvije stvari – njime se mora postići implementiranje odluke Ustavnog suda i Grad mora ostati jedinstven. Podjela nije budućnost BiH. Spajanje građana, gradnja zajedničkog društva, to je ono što je potrebno za budućnost”, naglasila je američka veleposlanica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?