Javna tribina u Glamoču

Čović: BiH ne može preživjeti bez organiziranog i jednakopravnog Hrvatskog naroda koji donosi ključne odluke

hdz
23.09.2016.
u 10:30

Svoju potporu kandidatu za načelnika općine Glamoč i kandidatima s liste hrvatske koalicije dao je i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto nazočili su Javnoj tribini koju je organizirao OO HDZ BiH Glamoč.

Prije samog početka Javne tribine koja se održala u svečanoj dvorani hotela Split u Glamoču, izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dr. Čovićem položila je vijenac i upalila svijeće pored spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Svoju potporu kandidatu za načelnika općine Glamoč i kandidatima s liste hrvatske koalicije dao je i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović te kazao: „Drago mi je da ovdje imamo predstavnike i drugih hrvatskih stranaka. To je put kojim mi u BiH trebamo ići. Zbog toga smo organizirali i zaživjeli Hrvatski narodni sabor, kad su ovakve aktivnosti u pitanju gdje smo izloženi zbog broja koliko nas realno ima u pojedinim sredinama da možemo koncentraciju vašeg glasačkog potencijala usmjeriti na ona pitanja koja su za nas važna“.

„Ja sam duboko uvjeren da Bosna i Hercegovina danas ne može preživjeti bez organiziranog i jednakopravnog Hrvatskog naroda koji donosi ključne odluke i zbog toga smo pokrenuli europski projekt BiH. Ja sam samo jedan od onih koji su to predali. Mnogi su se tada smijali i vjerovali da je to urađeno samo reda radi, ali kad smo u sedmom mjesecu trebali dobiti pozitivno svijetlo onda su neki pokušavali to zakomplicirati, no nisu dugo mogli. Na kraju smo dobili to zeleno svijetlo. Ovaj europski put je jedini put, drugog nema. Naš je zadatak da do kraja sljedeće godine imamo kandidatski status kako Bosna i Hercegovina krenula naprijed. Prije toga moramo provesti presudu Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić – Finci. To ujedno znači da na dnevni red dolazi izborni zakon kojim se treba razriješiti izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda“ – zaključio je dr. Čović.

Nositelji liste HDZ-a BiH i hrvatske koalicije za općinsko vijeće Glamoč, Marko Damjanović obratio se svim prisutnima prigodnim riječima te je predstavio kandidate s liste.

Svim okupljenima obratio se i kandidat za načelnika općine Glamoč, Ile Krezo koji je kazao: „Mi se nalazimo na jednom vrlo specifičnom mjestu, na granici dva entiteta gdje postoje značajne kulturne i vjerske razlike. Da bi opstali mi moramo imati pomoć sa svih razina vlasti, posebno županijske. HDZ BiH je otvorena zajednica koja uvažava prava svih ljudi. Mi se ponosimo nacionalnim bićem, ali moramo shvatiti da na području Člamoča živi značajan broj socijalno ugroženih koje moramo zbrinuti.“ – istaknuo je Krezo te dodao: „Izlazimo na izbore u jednoj specifičnoj situaciji, nakon popisa stanovništva koji je objavljen nedavno. Od nekadašnjih 12 500, danas Glamoč ima 3 800 stanovnika. Usprkos tome trebamo mlađe ohrabriti i dati im snage da ostaju ovdje i da ostave trag za vrijeme koje dolazi“ – zaključio je Krezo, ističe se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije