posjeta Jajcu

Čović: Bez izmjene Izbornog zakona nema nove Vlade FBiH

26.02.2020.
u 09:35

"Na pitanje hoće li biti neke druge federalne vlade, bez Izbornog zakona neće je biti, jer mi nemamo partnera koji razumije Ustav BiH i poziciju svakog konstitutivnog naroda i primarno najmalobrojnijeg hrvatskog, pa zašto bi onda imali partnera za ulazak u vlast", kazao je Čović.

Svečanom akademijom u utorak, 25. veljače, u Jajcu je obilježena 30. godišnjica utemeljenja općinske organizacije HDZ-a BiH Jajce.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović tom je prigodom posjetio župni ured u Podmilačju, gdje je razgovarao o potpori izgradnji crkve, nakon čega je održan i radni sastanak s članovima Općinskog odbora (OO) HDZ-a BiH Jajce, na kojem je bilo riječi o dosadašnjim aktivnostima OO i budućim planovima, a naglasak je bio na pripremi za lokalne izbore, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Po završetku sastanka, Čović i stranačko izaslanstvo izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH položili su vijence na spomen obilježju hrvatskim braniteljima u središtu Jajca, a zatim su nazočili svečanosti obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja jajačkog HDZ-a BiH.

U svom obraćanju, Čović je kazao kako je HDZ BiH u proteklih 30 godina izrastao u "u stožernu stranku hrvatskog naroda u BiH".

Dodao je kako je u tom razdoblju bilo mnogo pokušaja da se izbriše hrvatski narod s bh. političke scene, ali u tome nitko nije uspio.

"I danas ne može nitko napraviti bilo koju razinu vlasti bez hrvatskog naroda. To je pozicija koju moramo sačuvati, ne da bi nekoga ucjenjivali ili pokušali blokirati, ili da bi bili na jednoj ili drugoj strani, bez obzira je li u pitanju srpski ili bošnjački narod", poručio je Čović.

"Mi prije svega brinemo o hrvatskom narodu, brinemo da očuvamo svoju domovinu, brinemo da budemo u planu euroatlantskih integracija BiH, jer nitko do Hrvata ne želi euroatlantske integracije", dodao je.

Osvrnuo se i na Izborni zakon BiH, istaknuvši kako je to crta ispod koje HDZ BiH neće ići

"Na pitanje hoće li biti neke druge federalne vlade, bez Izbornog zakona neće je biti, jer mi nemamo partnera koji razumije Ustav BiH i poziciju svakog konstitutivnog naroda i primarno najmalobrojnijeg hrvatskog, pa zašto bi onda imali partnera za ulazak u vlast. To je ona crta ispod koje se ne može ići, bez obzira kakav će politički pritisak biti na one koji predvode ovu državu", kazao je Čović.

Predsjednik OO HDZ-a Jajce Ivo Šimunović kazao je kako ova stranka iz godine u godinu raste i kako je postala nezaobilazan čimbenik u kreiranju lokalne politike te je izrazio nadu da će tako i ostati. Pozvao je sve na dodatne napore kako bi imali još bolje rezultate na lokalnim izborima, stoji u priopćenju.

Komentara 1

DE
debelacija
10:32 26.02.2020.

Čovo, bez promjene izbornog zakona, bez uspostave Hrvatske Teritorijalne Izborne Jedinice, bez uspostave jednakosti i jednakopravnosti Hrvata U BiH, bez uvođenja hrvatskog jezika kao službenog u šlolstvu, institucijama i javnim nastupima, bez hrvatskog radio-TV programa - nema slobode i života Hrvatimaq u ovim područjima!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?