uskoro sva imena kandidata za županijske premijere

Ćosić u ZHŽ, Dalić za HBŽ, čeka se HNŽ i Posavina

Zdenko Ćosić
22.01.2015.
u 09:08

Zdenko Ćosić predložen za premijera ZHŽ, Draško Dalić kandidiran u HBŽ. Idućih dana HNŽ i PŽ. U ponedjeljak odluka o imenima za sve hrvatske pozicije

Na sjednici Općinskog odbora HDZ-a BiH Livno koja je održana ovaj tjedan raspravljalo se o prijedlogu za mandatara Vlade Hercegbosanske županije. Prema priopćenju, Općinski odbor HDZ-a BiH Livno podržao je jednoglasan prijedlog Predsjedništva OO HDZ-a BiH Livno da to bude Draško Dalić, koji će biti upućen na sljedeću sjednicu Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije. Dalić je za livanjski Radio Studio N potvrdio da je jedan od kandidata. Govoreći o kvalifikacijama, nabrojio je dužnosti koje je obavljao što mu je, kako kaže, prednost za premijersko mjesto. O potrebi da radi i “25 sati dnevno” zbog stanja u županiji, Dalić kaže kako onaj tko nije spreman raditi koliko budu potrebe ljudi, ne bi se trebao ni kandidirati. Prijedlogom Dalića za novog premijera HBŽ-a potvrđeno je pisanje “Večernjeg lista”, kada smo prije deset dana ekskluzivno otkrili imena kandidata za buduće premijere četiri županije u kojima su Hrvati većina. Otkrili smo saznanja da će u tri županije HNŽ, HBŽ, te PŽ doći novi premijeri, a u ZHŽ-u će ostati dosadašnji premijer, te kako će kandidat za novog premijera Hercegovačko-nertvanske županije vjerojatno biti Nevenko Herceg, Posavske županije Dragutin Živković, Hercegbosanske Draško Dalić, a Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić. Dalić i Ćosić su i predloženi kao kandidati, slijede HNŽ i Posavina gdje su razgovori u tijeku. Pregovori oko uspostave vlasti trenutačno se vode i u Srednjobosanskoj županiji gdje je dogovor da kandidat za premijera bude Bošnjak i čeka se prijedlog SDA te njihovih partnera. Ovih dana su intenzivirani razgovori o vlasti u gotovo svim županijama gdje se pokušavaju dogovoriti sastavi novih vlada. Cilj je da se paralelno kako ide formiranje vlasti na razini entiteta i države prate procesi i u županijama. Sva imena za hrvatske pozicije znat će se u ponedjeljak. Predsjedništvo HDZ BiH, doznajemo, imat će sjednicu u ponedjeljak, 26. siječnja, na kojoj će se donijeti odluka o svim kandidatima za pozicije na državnoj, entitetskoj i županijskim dužnostima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije