posjetila Potočare

Cormack: Važna je izgradnja mira i bolje budućnosti u Srebrenici, i cijeloj BiH

Maureen Cormack
10.07.2016.
u 16:22

Cormack smatra da se kod obilježavanja ovakvih godišnjica trebaju dvije stvari imati na umu: prva je sjećanje na žrtve, a druga izgradnja mira

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack posjetila je danas Memorijalni centar u Potočarima gdje će u ponedjeljak biti ukopano 127 žrtava genocida u Srebrenici.

Potočare je posjetila nakon što je kratko sudjelovala u Maršu mira u mjestu Šušnjari u blizini Srebrenice kako bi sa sudionicima prešla dio puta koji je bio spas za Srebreničane prije 21 godinu.

Cormack je Feni kazala kako je impresionirana sudjelovanjem Amerikanaca bh. porijekla u Maršu mira.

- Doveli su svoju djecu da im pokažu što se ovdje događalo, istaknula je Cormack. Smatra da se kod obilježavanja ovakvih godišnjica trebaju dvije stvari imati na umu: prva je sjećanje na žrtve, a druga izgradnja mira.

Naglasila je važnost izgradnje mira i bolje budućnosti u Srebrenici, i u cijeloj Bosni i Hercegovini, kako bi, prije svega, mladi imali budućnost kakvu zaslužuju.

Podsjetila je da SAD svake godine pružaju podršku stanovnicima Srebrenice u ovim teškim trenutcima, a što će i nastaviti.

Najavila je da će sutra nazočiti kolektivnom ukopu 127 žrtava. Do sada je u Memorijalnom centru ukopano 6.377 žrtava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?