Veleposlanica SAD-a

Cormack pozvala birače u BiH da glasuju u što većem broju

 Maureen Cormack
02.10.2016.
u 11:56

Velepolanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack posjetila je glasačka mjesta na Ekonmskom fakultetu u Sarajevu i na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevo u danu u kojem se održavaju lokalni izbori u Bosni i Hercegovini.

Ovaj dan nazvala je najvažnijim u demokratskim sustavima. Novinarima u Sarajevu je Cormack izjavila da joj je drago što je odziv glasača dobar te apelirala svim glasačima u zemlji da izađu na birališta i opredijele se za one za koje smatraju da će raditi za dobrobit njihove djece, ekonomski razvoj i zapošljavanje, izgradnju puteva i druga važna pitanja.

Cormack se nada, dodala je, da će nakon izbora biti manje retorike, a više rada i vraćanja svim važnim pitanjima za zemlju.

Međunarodna zajednica i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država imaju promatrače na biralištima, rekla je također veleposlanica te izrazila nadu da će izbori biti do kraja fer i slobodni.

Na novinarsko pitanje o izjavi iz State Departmenta vezanoj za provedeni referendum u Republici Srpskoj, odgovorila je da ta izjava jasno odražava trenutni stav njene zemlje.

SAD su i dalje su opredijeljene za Bosnu i Hercegovinu, fokus je na sigurnosti i stabilnosti, kazala je Cormack.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?