Veleposlanica SAD-a

Cormack: Načelnik Srebrenice treba raditi u interesu svih građana

Maureen Cormack
12.10.2016.
u 16:42

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack izjavila je danas u Banjoj Luci da bez obzira tko će bitinačelnik Srebrenice treba imati u vidu da je to poseban grad, te raditi u interesu svih građana, etničkih zajednica i spajati građane te lokalne zajednice.

-SAD-u je uvijek bilo stalo do sudbine Srbrenice, do žrtava koje su se dogodile u Srebrenici i radit ćemo i biti partneri sa svim stranama, s kojima razgovaramo kako bi se smanjile tenzije i radilo u interesu građana - dodala je Cormack. Istaknula je i da njena zemlja podržava demokratski proces u BiH te kako je jako važno da to rade i svi građani.

Komentirajući situaciju nakon izbora u Srebrenici, američka veleposlanica je ukazala u izjavi novinarima i da Središnje izborno povjerenstvo BiH danas pregleda rezultate izbora i oni su nadležni za izborni proces.

-Nadam se se sada, kada su izbori gotovi, da možemo iza sebe ostaviti retoriku, političke manipulacije koje su se događale u raznim dijelovima BiH, te se ponovo vratiti istinskom radu na pitanjima koja su od važnosti za građane BiH, kao što je razvoj ekonomije, obrazovanje i otvaranje novih radnih mjesta - istaknula je također Cormack.

Izrazila je nadu da će SAD nastaviti suradnju s vlastima i u RS i u BiH, koji su fokusirani na suradnju, a ne na konfrontacije, kako bi BiH napredovala ka Europi, te euroatlantskim integracijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije