Prijem u veleposlanstvu SAD-a

Cormack: BiH ima otvorena vrata za članstvo u EU, lideri trebaju prevazići razlike u stavovima

prijem
Foto: VL
1/4
30.06.2016.
u 21:38

Cormack je istaknula da su se politički lideri u BiH i stranke obvezali da će pratiti put u EU i da je vrijeme da prevaziđu razlike u stavovima

Američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack izjavila je večeras u Sarajevu na prijemu povodom 4. srpnja - Dana neovisnosti SAD da prisustvo izaslanstva grada Daytona na proslavi 240 godina postojanja SAD pokazuje duboku povezanost dvije zemlje.

"Naravno, građani Daytona gaje posebno prijateljstvo s ovom zemljom. Mirovni pregovori koji su tamo održani prije više od dva desetljeća znače da će Dayton i BiH biti zauvijek povezani", rekla je veleposlanica Cormack obraćajući se dužnosnicima iz političkog, vjerskog i društvenog života, te diplomatskog kora, javlja Srna.

Ona je dodala da stanovnici Daytona shvaćaju sličnosti koje postoje između dvije zemlje, vjerojatno bolje od većine Amerikanaca. 

"Oni razumiju sličnosti između naših početaka i naših temelja, da su Amerika i BiH dvije zemlje u kojima su se građani iz raznih krajeva i s drugačijom prošlošću usudili zajednički oblikovati budućnost", rekla je veleposlanica SAD-a. 

Cormack je istaknula i da BiH ima otvorena vrata za članstvo u EU napominjući da su se politički lideri i stranke obvezali da će pratiti taj put i da je vrijeme da prevaziđu razlike u stavovima.

Cormack se tijekom obraćanja zahvalila i predstavnicima 22 tvrtke koje su povezane s američkim tvrtkama, koje su dale doprinos za obilježavanje Dana neovisnosti u Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?