kod Banja Luke

Čordaš posjetio hrvatsko povratničko naselje Ivanjska

31.08.2018.
u 14:27

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš posjetio je danas hrvatsko povratničko naselje Ivanjska kod Banja Luke, gdje je okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (SAF) izgrađena kuća povratnika Ive Marjanice. 

Osim ove kuće, na području Banja Luke se u okviru SAF-a, grade još tri kuće za hrvatske povratničke obitelji, ukupne vrijednosti 112.000 KM.

Ivo Marjanica je rekao da je teško opisati osjećaj kada je čovjek ponovno u svom domu i na svojoj zemlji, priopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

U neposrednoj blizini novoizgrađenog obiteljskog doma obiutelji Marjanica, izgrađeno je još pet kuća za hrvatske povratnike kroz Projekt Izgradnje stambenih jedinica (OPEC), a mnogo je prethodnih godina urađeno na poboljšanju putne infrastrukture i obnovi vjerskih objekata, kao veoma važnog segmeta održivog povratka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?