Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Čolak razgovarao sa novoimenovanim veleposlanikom Italije u BiH

AS
26.04.2017.
u 17:02

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak danas je sa novoimenovanim veleposlanikom Republike Italije u BiH Nicolom Minasijem razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država, koji su ocijenjeni kao izvrsni, bez otvorenih pitanja.

Tema razgovora bila je i nastavak i produbljivanju uspješne gospodarske suradnje, te trenutna politička situacija u BiH.

Čolak je naglasio kako 2017. godina treba biti iskorištena za reformske zahvate, kazavši kako je nužno provoditi reforme na oba kolosjeka, odnosno zadaće iz Reformske agende provoditi istovremeno sa zadaćama reforme zakonodavstva, posebno Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Sugovornici su se posebno osvrnuli na povećanje opsega parlamentarne suradnje kroz posjete na visokoj razini i razmjenu iskustava među parlamentarcima kao nositeljima  procesa i važnim akterima političkog života  u zemlji.

Veleposlanik Minasi  je, zahvalivši se na prijemu, još jednom potvrdio kako Bosna i Hercegovina uživa punu podršku Italije u nastavku i realizaciji europskog puta, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?