Brzo i bez pečenja

Čoko moko Plazma torta gotova za 15 minuta

26.05.2023.
u 10:24

Sočna i lagana, ovo je torta za čiju pripremu nije potrebno izvojiti mnogo vremena. Pored toga, nije vam potrebno ni neko posebno kulinarsko umijeće kako biste je napravili, a odlična je opcija kada želite brz i jednostavan kolač koji je veoma ukusan. Dobar tek!

Sastojci

- 150 grama pečenih lješnika
- 300 grama mljevenog keksa (Plazma ili po ukusu)
- pakiranje tamnih kora za torte 700 grama
- 200 grama šećera u prahu
- 600 grama kiselog vrhnja
- 5 vrećica šlaga (oko 250 grama ili može i slatko vrhnje)
- 300 ml mineralne vode
- 700 ml čokoladnog mlijeka.

Priprema

Prvi fil: Umutite šlag sa mineralnom vodom (ili umutite slatko vrhnje za šlag).

Drugi fil: Izmiješajte kiselo vrhnje i šećer pa dodajte mljeveni keks i mljevene lješnike. U ovaj fil dodajte 5 žlica umućenog šlaga tj. od prvog fila odvadite.

Filovanje: Izbockati koru čačkalicom, da bolje upije čokoladno mlijeko. Natopiti koru sa dosta čokoladnog mlijeka, budite strpljivi dok ne upije. Premažite filom od lješnika pa zatim šlagom. Staviti drugu koru, izbockati, natopiti čokoladnim mlijekom, opet sačekati da upije pa premazati filom od lješnika i onda opet šlagom.

Za premazivanje gornje kore i stranica iskoristite nekoliko žlica fila od lješnika izmiješanih sa 2-3 žlice šlaga. Zagladite pa tortu stavite u hladnjak na par sati, da se ohladi. Nakon što tortu izvadite iz hladnjaka, počnite s ukrašavanjem. Možete je ukrasiti šlagom, fondanom ili rastopiti 150 grama čokolade sa 50 grama maslaca i jednom žlicom ulja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?