s malo sastojaka

Čoko čupavci bez pečenja i brašna: Brza poslastica kojoj nitko ne može odoljeti

čupavci
Shutterstock
18.09.2023.
u 19:36

Kad nemate puno vremena za desert, isprobajte recept za čokoladne čupavce, a oduševit ćete i odrasle ukućane, a posebno najmlađe.

Mekani žuti biskvit uvaljan u čokoladu i kokos omiljen je kolač mnogima, a nezaobilazan je u vrijeme blagdana. Sada postoji i brža i jednostavnija verzija popularnih čupavaca koji potječu iz Australije ili kako se u originalu zovu - Lamington.

Naime, po ovom receptu se uopće ne peku, za njih ne treba brašno već se pripremaju od mlijeka, griza i kakaa, piše Skuhaj.hr.

Kad nemate puno vremena za desert, isprobajte recept za čokoladne čupavce, a oduševit ćete i odrasle ukućane, a posebno najmlađe.

 

Recept za brze čoko čupavce

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 180 g šećera
  • 160 g griza
  • 60 g kakaa
  • 5 g vanilin šećera
  • 60 g kokosa

Priprema:

U mlijeko dodajte šećer, kakao i griz. Dobro promiješajte i kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer. Ponovno promiješajte i maknite sa štednjaka. Vodom namočite stijenke i dno vatrostalne posude pa izlijte smjesu i poravnajte. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku dva sata. Izvadite kolač, narežite na kocke pa uvaljajte u kokos.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?