Pendeš i Sarah

Članstvo u EU i NATO-u strategijsko opredjeljenje BiH

pendes
18.02.2016.
u 12:51

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Čile za BiH sa sjedištem u Budimpešti Verónicu Chahin Sarah.

Poželjela je dobrodošlicu i sve najbolje u radu novoimenovanoj veleposlanici, te izrazila zadovoljstvo posjetom Sarah Bosni i Hercegovini i Ministarstvu obrane BiH. Veleposlanica Sarah, nakon zahvale zbog prijama podsjetila je na suradnju Republike Čile s BiH.

Pendeš je informirala veleposlanicu o aktualnim prioritetima u radu Ministarstva obrane BiH, koji se prije svega vežu za aktivnosti u cilju aktiviranja MAP-a za BiH, jer su, kako je kazala ministrica, članstvo u Europskoj uniji i NATO-u strategijsko opredjeljenje BiH.

Također, ministrica je istaknula kako je potpisani Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Čile po pitanjima obrane dobar temelj za buduću suradnju.

Tijekom sastanka razgovarano je i o sudjelovanju u mirovnim operacijama, aktivnostima deminiranja te pomoći civilnim strukturama prilikom prirodnih katastrofa i nesreća.

Pendeš se zahvalila veleposlanici Sarah za potporu koju Oružane snage Republike Čile pružaju BiH, što se ogledalo i u pomoći stanovništvu BiH tijekom poplava koje su pogodile BiH, priopćeno iz Ministarstva obrane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?