Naslovnica Vijesti

Članovi Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH s komandantom Hustonom

13. ožujka 2018. u 17:44 0 komentara 58 prikaza

Predsjedatelj Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i članovi te Komisije Fahrudin Radončić, Šemsudin Mehmedović i Mario Karamatić razgovarali su danas s komandantom - Štaba NATO-a u Sarajevu, brigadnim generalom Robertom Hustonom.

Tijekom sastanka, kome je prisustvovao i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, razmijenjene su informacije o aktivnostima i planovima Zajedničke komisije i Komande Štaba NATO u Sarajevu za tekuću godinu.

Članovi Zajedničke komisije naglasili su da će se u ovoj godini u sektoru obrane fokusirati na praćenje procesa javnih nabavki i trošenja proračunskih sredstava, kao i na aktivnosti na uništavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Prema planu za ovu godinu, Zajednička komisija će se baviti i stanjem personala i ljudskih prava u Oružanim snagama BiH, u kojima je, kako je upozoreno, u posljednje vrijeme zabilježen zabrinjavajući odliv stručnih kadrova s visokim oficirskim činovima.

Na sastanku se razgovaralo i o opremanju Oružanih snaga BiH, rješavanju pitanja knjiženja vojne imovine, pretpostavkama za aktiviranje MAP-a, kao i o procesu implementacije dokumenta  „Pregled obrane“, u kojem je Štab NATO neposredno angažiran na pružanju podrške, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.