okrugli stol

Članovi PS BiH na okruglom stolu o plaćanju PDV-a po naplaćenim računima

24.05.2017.
u 17:10

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović i Jasmin Emrić, zastupnica Mensura Beganović i izaslanica u Domu naroda PSBiH Zdenka Džambas sudjelovali su na Okruglom stolu o inicijativi bh. privrednika za plaćanje poreza na dodanu vrijednost (PDV) po naplaćenim računima.

Na skupu, kojeg je organizirao Institut za razvoj mladih „KULT“, razgovarano je o prijedlogu uvođenja sustava plaćanja PDV-a državi tek kada i privrednici naplate račune koje su izdali svojim kupcima, a ne do 10. u mjesecu, kakva je dosadašnja praksa.

Inicijativu za ovakav sustav plaćanja PDV-a Institut za razvoj mladih „KULT“ pokrenuo je u ožujku 2016. godine, a podržalo ga je više od 30.000 privrednika u BiH okupljenih oko privrednih i obrtničkih komora, udruženja privrednika i udruženja koja u fokusu svog rada imaju pomoć privredi.

U ožujku ove godine, inicijativu je u formi zastupničkog pitanja prema Vijeću ministara BiH, Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH i Upravnom odboru UNO BiH uputio zastupnik Saša Magazinović.

Na današnjem skupu, pored zastupnika i izaslanika PSBiH, okupili su se i predstavnici Vijeća ministara BiH, UNO BiH, Upravnog odbora UNO BiH, te udruženja privrednika i poslodavaca, privrednih i obrtničkih komora iz Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?