PSBiH

Članovi Povjerenstva za financije sa predstavnicom Svjetske banke

SVJETSKA BANKA
PSBiH
16.03.2016.
u 17:00

Predsjedatelj Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul i zamjenik predsjedatelja Povjerenstva Salko Sokolović razgovarali su danas sa višom specijalisticom u Timu Svjetske banke za javne nabave za zemlje zapadnog Balkana Kashmirom H. Daruwalla o izradi strategije za javne nabave za razdoblje od 2016. do 2020. godine, kao i akcijskom planu za provedbu strategije u 2016. i 2017. godini.

Kožul i Sokolović upoznali su  Daruwallu o osnovnim odredbama Zakona o javnim nabavama, koji je donesen 2014. godine.

Prema njihovim riječima, tim zakonskim rješenjem formirane su podružnice Ureda za razmatranje žalbi BiH u Mostaru i Banjoj Luci, te povećan novčani iznos naknade kod pokretanja žalbenog postupka u postupku javne nabave.

Kako su Kožul i Sokolović pojasnili, budući da je novi Zakon o javnim nabavama donesen 2014. godine, rano je govoriti o efektima tog zakonskog rješenja, ali se kroz njegovu dosadašnju primjenu može analizirati što je to potrebno mijenjati u sustavu javnih nabava.

Također, članovi Povjerenstva istaknuli su kako bi uvođenje elektronskog sustava javnih nabava u podružnicama u Mostaru i Banjoj Luci u velikoj mjeri doprinijelo efikasnosti rada podružnica i kvaliteti njihova rada.

Daruwalla je istaknula kako će u svezi sa izradom strategije i akcijskog plana razgovarati i sa drugim nadležnim tijelima koja su uključena u proces javnih nabava u BiH, te izrazila nadu kako će buduće izmjene Zakona o javnim nabavama rezultirati efikasnijim i transparentnijim procesom javnih nabava u BiH, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije