posjet obitelji Stojak

Članovi HUM-a posjetili Daria koji boluje od rijetke Huntingtonove bolesti

22.03.2021.
u 07:42

Članovi Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza posjetili su obitelj Stojak u kojoj žive majka Slavica i sin Dario koji je teško bolestan. 

Dario boluje od jako rijetke Huntingtonove bolesti. Ovo je bolest koja neurodegenerativni nasljedni poremećaj koji utječe na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju. Najčešće se bolest pojavljuje između 34.-44. godine, a Dariju Stojaku se pojavila u vrlo ranoj fazi, nakon završetka srednje škole.

Kako navode, Dario Stojak ima primanja od invalidnine u iznosu od 82,00KM, majka ima mirovinu od 380,00KM i 137,00KM tuđe skrbi i iz Udruge HUM stoga su ih posjetili i uručili im prigodnu pomoć!

Kažu kako je Dario jako pozitivna osoba i puna života unatoč problemima koje ima što se možete vidjeti u video prilogu koji je Udruga objavila na svom You Tube kanalu. 

Iz HUM-a dodaju kako će i dalje biti u kontaktu s obitelji Stojak i biti im na raspolaganju.

Ključne riječi
Hum

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?