bori se s teškom bolesti

Članovi HUM-a posjetili Daria Stojaka i uručili mu dar za rođendan

18.09.2022.
u 18:09

Majka Slavica je za Daria pripremila jedno lijepo i prigodno druženje u kojem su Daria posjetili mnogi prijatelji i poznanici, što je Daria posebno razveselilo.

Veliki borac i heroj iz Viteza, Dario Stojak koji boluje od rijetke Huntingtonove bolesti, nedavno je imao rođendan no proslavio ga je ovaj vikend jer je bio na liječenju u Fojnici.  

Huntingtonova bolest je neurodegenerativno nasljedna koja utječe na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju.

Nedavno je Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza pokrenula akciju prikupljanja sredstava za liječenje i rehabilitaciju Daria Stojaka te su u nepunih 15 dana prikupili više od 2.000,00 KM i uručila novac obitelji kako bi Dario zajedno s majkom Slavicom otišao na banjsko liječenje u Fojnicu.

Buduću da je za vrijeme rođendana bio na rehabilitaciji u Fojnici, slavlje je prolongirano za ovaj vikend.

Majka Slavica je za Daria pripremila jedno lijepo i prigodno druženje u kojem su Daria posjetili mnogi prijatelji i poznanici, što je Daria posebno razveselilo.
 
I članovi HUM-a su posjetili Daria, uručili mu prigodan dar i zajedno s njim proslavili rođendan.

Kako je za n24.ba rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, odnos s Dariom je prerastao u jedno veliko prijateljstvo.

- Svi smo zajedno ponosni što smo prijatelji našeg Daria, dodao je Marić.

Članica Udruge Ana-Marija Omazić je dodala kako je kroz vrijeme od dvije godine volontiranja u HUM-u zajedno s drugim članovima u više navrata posjetila Daria i svaki put je pokazao svoju vedrinu i nevjerojatnu energiju.

Marić je dodao da će i dalje posjećivati obitelj Stojak i pomagati im sukladno svojim mogućnostima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?