Slike koje je svijet odavno htio vidjeti

Cjepiva za koronu s proizvodne linije Pfizer izbacuju se u tisućama malenih bočica

18.10.2020.
u 15:47

Najnovije objavljene snimke prikazuju proizvodnu liniju cjepiva koje bi moglo okončati pandemiju Covida koja je zahvatila cijeli svijet. Farmaceutski gigant Pfizer već je proizveo "nekoliko stotina tisuća doza" u svom pogonu u Puursu u Belgiji, otkrio je britanski The Mail on Sunday.

Doze se skladište kako bi bile spremne za distribuciju diljem svijeta, ukoliko klinička ispitivanja budu uspješna, a regulatori ga budu označili sigurnim i učinkovitim.

Američki farmaceutski div je objavio kako će ove godine učiniti dostupnim čak 100 milijuna doza, od kojih je 40 milijuna namijenjeno Velikoj Britaniji. Inače imaju namjeru proizvesti 1,3 milijarde ovakvih doza cjepiva 2021. godine. Svaki pacijent će morati primiti dvije doze cjepiva za Covid.

U intervju za britanski The Mail, šef Pfizera u Velikoj Britaniji Ben Osborn je kazao: 'Bilo je sjajno vidjeti prvu bočicu kako silazi s proizvodne trake. Upravo mi je izmamilo osmijeh kad sam vidio kako je sav ovaj posao zapravo rezultirao proizvodom.'.

Pfizer, koji surađuje s njemačkom tvrtkom BioNTech, trenutno provodi testiranje na oko 44.000 ljudi, a prošli su tjedan kazali kako planiraju podnijeti zahtjev za hitno američko odobrenje svog cjepiva u studenom. To dovodi Pfizer na prvu poziciju u utrci za lansiranje Covid cjepiva. Osborn je također kazao kako je Pfizerov laboratorij u Sandwichu u državi Kent otkrio lijekove koji bi mogli pružiti potencijalni tretman za Covid-19.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije