Covax mehanizam

Cjepiva sutra stižu u Sarajevo

24.03.2021.
u 15:38

Ministarstvo civilnih poslova sutra preuzima prvu količinu cjepiva iz COVAX mehanizma sutra u Sarajevu, priopćeno je danas.

Kako su naveli, na Zračnoj luci u Sarajevu, u četvrtak, 25.03.2021.godine bit će dopremljeno 23 400 doza cjepiva BioNTech/Pfizer, koje je Bosna i Hercegovina kupila u okviru mehanizma COVAX.

“Službeno je potvrđen dolazak 24.000 doza razređivača (diluenta), dolazi 23.ožujka, dok 23.400 doza BioNTech/Pfizer cjepiva”, priopćeno je prije nekoliko dana iz ove institucije.

Inače, cijela “trakavica” u vezi sa nabavkom vakcina putem COVAX mehanizma je trajala dugo vremena i bila je tema brojnih rasprava; od toga da je COVAX mehanizam “mrtvo slovo na papiru”, do izjava koje su opravdavale ovaj potez.

Također, izdane su posebne upute za medijske ekipe povodom sutrašnjeg događaja:

Novinarima i snimateljima bit će omogućeno snimanje dolaska cjepiva i snimanje izjava aktera događaja na pisti na sljedeći način:

– Predstavnici zainteresiranih medija trebaju biti na Zračnoj luci Sarajevo najkasnije do 9.00 sati, 25.03.2021.godine.

– Svi prisutni novinari, snimatelji, fotoreporteri, trebaju izvršiti akreditiranje u Uredu Granične policije u glavnoj zgradi Zračne luke.

– Nakon akreditiranja, potrebno je proći pregled (službeni ulaz, kontejner lijevo od glavne zgrade Zračne luke)

– Predstavnici medija bit će autobusom prevezeni do mjesta za snimanje na pisti.

– Slijetanje zrakoplova predviđeno je za 9.50 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?