pokušajte

Čišćenje perilice ne mora biti teško, potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka koja sigurno imate u kuhinji

perilica
shutterstock
07.04.2022.
u 08:50

Ne morate potrošiti puno novaca na sredstva za čišćenje kako bi vaša perilica zablistala kao nova

Perilica rublja kućanski je aparat koji se često koristi, a njeno čišćenje može biti malo problematično. Iako vam se čini nemoguće dobro očistiti perilicu, zapravo je poprilično jednostavno, a potrebna su vam samo dva sastojka koja sigurno imate u svome domu. Kako piše Express, tajna je u bijelom octu i sodi bikarboni. 

Zahvaljujući svome sastavu, ocat čini moćno sredstvo za čišćenje, koje ubija klice, otklanja neugodne mirise i ispire prljavštinu i masnoću. S druge strane, soda bikarbona također otapa prljavštinu i masnoću, a djeluje i kao abraziv za čišćenje bez ostavljanja ogrebotina.

Dakle, za čišćenje perilice rublja uzmite bijeli ocat, sodu bikarbonu, bocu s raspršivačem, krpu od mikrovlakana i staru četkicu za zube. Stavite malo bijelog octa u bocu s raspršivačem i zatim tekućinom poprskajte unutrašnjost bubnja perilice.

Nakon toga obrišite unutrašnjost bubnja krpom od mikrovlakana. Kako biste očistili gumene brtve, samo obrišite rubove s čistom krpom i malo bijelog octa. Tako ćete se riješiti taloga, plijesni i dlaka.  

Odmjerite dvije šalice bijelog octa u dozator deterdženta u perilici rublja i postavite perlicu na najduži ciklus s vrućom vodom. Nakon toga dodajte sodu bikarbonu u bubanj perilice, pospite pola šalice sode u perilicu i ponovno ju postavite na iste postavke.

Za kraj, poprskajte ocat na krpu od mikrovlakana i očistite vanjsku i unutarnju stranu vrata perilice rublja. Kada perilica završi ciklus, ostavite vrata odškrinuta i ostavite da se osuši na zraku, a možete ju obrisati i suhom krpom od mikrovlakana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije