važan korak

Čišćenje lica prije spavanja je obvezno! Evo zašto baš nikad ne biste trebali zaspati sa šminkom

30.01.2021.
u 15:44

Kad je riječ o skidanju šminke, jednostavno nema izlike - riječ je o neophodnom beauty ritualu prije spavanja

Nakon napornog dana na poslu, skidanje šminke nije omiljena "aktivnost", no to je dio beauty rutine koji se ni pod razno ne smije preskočiti, ako želimo imati zdravu, lijepu i njegovanu kožu. Iako se na prvu možda čini da je najveći problem taj što ćemo šminkom uprljati plahtu, posljedice ipak mogu biti puno gore, a bit će vidljive upravo na našem licu. 

Naime, kako piše MSN, neskidanje šminke s lica može dovesti do začepljenja pora, a dermatolozi kažu kako je to put do prištića na licu, pojave akni, isušene kože i iritacije. Naime, dok spavamo, koža koristi to vrijeme kako bi se oporavila od različitih stresova i utjecaja koje "doživljava" tijekom dana. Ako na licu ostane sloj šminke, stvara se barijera koja remeti prirodnu eksfolijaciju kože i proces obnavljanja. Kad se čestice make upa spoje s onečišćenjem okoline, smanjuje se količina proizvodnje kolagena, što može dovesti do pojave sitnih linija i preuranjenih znakova starenja, tvrde dermatolozi.

Spavanje sa šminkom može oštetiti najosjetljiviji dio lica, okoloočno područje. Naime, može doći do infekcije, crvenila i oštećenja rožnice zbog čestica šminke koje dolaze u kontakt s površinom oka. Budući da je područje oko očiju izrazito osjetljivo, nužno je skinuti maskaru, tuš za oči i sjenilo te biti siguran da na očima nema ostataka sitnih čestica šminke. 

Nakon skidanja šminke, lice treba umiti čistačem lica jer je to jedini način da budemo sigurni da smo skinuli šminku. Za one s masnijom kožom, dermatolozi preporučuju pjenu za skidanje šminke i vlažne maramice, dok je za osobe s osjetljivom kožom bolji izbor gel-čistač. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije