GOŠK nastavlja borbu za Premijer ligu

Cilj Premijer liga, a ekipu će pratiti i gradnja reflektora

03.03.2023.
u 10:38

Ugodno je bilo zimovati na čelu ljestvice Prve federalne nogometne lige, međutim, u GOŠK-u nisu spavali zimski san, uz pripreme momčadi za nastavak prvenstva, počeli su i opsežni građevinski radovi na postavljaju reflektorske rasvjete.

Bez značajnih promjena

Iako su trenutačno posao zaustavile obilne kiše, stadion "Perica Pero Pavlović" nastavak prvenstva, uz sportski, dočekuje, dakle, i u graditeljskom elementu. U momčadi nije bilo značajnijih promjena, iz prve postave nedostajat će Nikola Dujaković koji se vratio u Krupu, a neće biti ni vratara Matka Milovića. Pristigli su Leo Janković iz Sloge Meridian, zatim Antonio Raguž iz Jadrana LP, vratar Filip Vasilj, bivši omladinski reprezentativac BiH, dok je nedavno na polugodišnju posudbu iz podgoričke Budućnosti došao Damjan Mugoša.

U pripremnom razdoblju odigrano je sedam utakmica, bilanca je tri pobjede i tri poraza te jedna neriješena utakmica na turniru "Andrija Anković" koju je GOŠK na jedanaesterce riješio u svoju korist. GOŠK je startao pobjedom protiv drugoligaša Kruševa 3:0, zatim je u Međugorju poražen od srbijanskog prvoligaša Vršca 1:2, treću utakmicu protiv hrvatskog ligaša NK Mladost Ždralovi​ dobio je s 1:0, a zatim je u polufinalu turnira u Gabeli poražen od Zrinjskog 0:1, da bi u susretu za treće mjesto odigrao neriješeno 1:1 protiv srbijanskog prvoligaša Novog Sada, a potom je slavio na jedanaesterce 5:4. Na kraćim pripremama u Metkoviću poražen je od hrvatskog drugoligaša Zrinskog iz Jurjevca kod Đakova 0:2, da bi u generalki nadigrao drugoligaša Brotnjo 6:0. U cjelini uzevši prosječan učinak, međutim, samo se u prvenstvu računaju bodovi.

- Naš cilj je Premijer liga, tu nema priče. Uz to radimo infrastrukturu jer, kad se plasiramo u Premijer ligu, mislimo tu i ostati, a za to su potrebni uvjeti - naglašava Lujo Ilić, predsjednik kluba, dok je trener Denis Ćorić oprezan:

- Ništa nije gotovo iako u nastavak prvenstva ulazimo s 12 bodova prednosti jer dvije loše igre mogu poremetiti stabilnost ekipe. Treba ići iz utakmice u utakmicu i na kraju zaključiti jesmo li planirano ostvarili. Euforiji nema mjesta.

Treba reći da će GOŠK i u nastavku imati uglavnom mladu ekipu. Od iskusnijih tu su vratar Bobić, inače kapetan momčadi, zatim Aleksandar Radulović i Siniša Dujaković, dok je glavnina igrača do 23 godine.

Dakle, i u nastavku, kao i jesenas, ekipa će biti spoj mladosti i iskustva. Podsjećamo, GOŠK je u jesenskoj polusezoni osvojio u prvenstvu Federacije rekordna 42 boda uz impozantnu razliku pogodaka - 34 postignuta i samo pet primljenih. Što bi se reklo, obrana na čelu s kapetanom Bobićem bila je čvrsta kao beton, dok je napad odradio svoje.

Šero na 9 golova

Jesenas je prvi strijelac Trojanaca bio Nihad Šero koji je postigao 9 golova, slijede ga Esmir Hasukić s 5, pa Adeshina Fatai 4, po tri su postigli Adnan Hrelja i Luka Nižić... Najviše asistencija - sedam imao je Adnan Hrelja, prate ga Nihad Šero i Esmir Hasukić s po četiri, pa Luka Nižić i Nikola Dujakovića s po tri itd.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?