Kongres Udruge anestetičara u Mostaru

Cilj pokrenuti novi specijalistički studij

operacija
Foto: ilustracija
11.09.2014.
u 09:19

Kongres će biti otvoren 12. rujna u 12 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pola sata prije je najavljenad tiskovna konferencija.

Mostar će od 12. do 14. rujna biti domaćin 2. kongresa Udruge anestetičara u BiH, s međunarodnim sudjelovanjem. Događaju će nazočiti oko 300 stručnjaka iz ovoga područja medicine, a svoj dolazak je najavio i izvršni ravnatelj IFNA-e Rod Pascal.

Veliki broj predavanja

Prema planiranom programu održat će se čak 63 predavanja na kojima će se obraditi sve aktualne teme iz ove grane medicine. - Dolaze nam kolege iz cijele regije i brojnih zemalja svijeta. Radi se o velikom događaju koji će ponuditi mnogo zanimljivog sadržaja za sve one koji su zainteresirani za ovu granu medicine - rekli su nam organizatori događaja. Inače, događaj organizira Udruga anestetičara u BiH, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Fakultet zdravstvenih studija u Mostaru te Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Ipak, od svih tema koje će se nametnuti na ovome događaju, jedna se ipak izdvaja. Tijekom kongresa biti će pokrenuta inicijativa za pokretanje specijalističkog studija za stjecanje zvanja specijalizirani anesteziološki tehničar/anestetičar. Kako nam je rekao predsjednik organizacijskog odbora kongresa Igor Andrić, dipl. med. teh., ovakav studij bio bi prvi u Bosni i Hercegovini. - Na kongresu će biti prezentirana brojna zanimljiva i edukativna predavanja, kao i praktične radionice. Glavni cilj ovoga kongresa je stvaranje preduvjeta za formiranje specijalističkog studija za stjecanje zvanja specijalizirani anesteziološki tehničar/anestetičar i specijalizirana sestra/tehničarka, u Jedinici intenzivnog liječnja.

Plan za napredak

Želimo profesionalni status anestezioloških tehničara u društvu podići na razinu koju zaslužuje - rekao je Andrić za Večernji list i dodao kako duboko vjeruje da će ovaj kongres otvoriti novo poglavlje u stručnom i znanstvenom djelovanju anestetičara u BIH i cijeloj regiji. Treba napomenuti kako događaj ima potporu menadžmenta SKB-a Mostar, na čelu s ravnateljem Antom Kvesićem, kao i pročelnikom odjela za anesteziju, reanimaciju i intezivno liječnje prim. mr. sc. Zoranom Karlovićem, glavnom sestrom spomenutog odjela SKB-a Mostar Slavicom Šimić, te dekanom Fakulteta zdrvatsvenih studija Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivanom Vasiljem. Najavljeno je i kako će radovi koji budu prezentirani na ovome kongresu biti objavljeni u uglednom zdravstvenom časopisu Rauche.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?