Herceg primio gradonačelnicu Pleternice

Cilj je energetski 'utopliti' i obnoviti sve školske i zdravstvene objekte u HNŽ-u

13.04.2018.
u 09:08

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je u četvrtak gradonačelnicu Grada Pleternice Antoniju Jozić.

Herceg je upoznao gradonačelnicu Jozić s aktualnim stanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te aktivnostima i planovima županijske vlade.

Govorio je o donošenju strateško-planskih dokumenata Razvojne strategije HNŽ-a i Prostornog plana, koji su preduvjet za snažnije privlačenje investicija i sudjelovanje na natječajima za sredstva iz EU fondova, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kao najznačajniji projekt Vlade istaknuo je projekt energetske učinkovitosti kroz koji je obnovljeno šest škola i jedan dom zdravlja, u tijeku je obnova četiri školske zgrade, a za njih sedam priprema se dokumentacija potrebna za obnovu.

"Vlada je, uz objekte koje sam spomenuo, sufinancirala izgradnju ili obnovu još dvanaest javnih objekata u HNŽ-u. Konačan cilj je energetski 'utopliti' i obnoviti sve javne školske i zdravstvene objekte u Županiji", kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Gradonačelnica Jozić upoznala je Hercega sa sustavom, aktivnostima i planovima, istaknuvši kako je Grad Pleternica jedan od pet hrvatskih gradova koji su dobili nagradu u okviru projekta "Pametni gradovi-gradovi budućnosti" te jedini u kategoriji "Proizvodnja i inovativni pristup obnovljivim izvorima energije".

"Grad Pleternica već niz godina radi na projektima energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Projektom izgradnje hidroelektrane i nekoliko solarnih elektrana dobili smo priznanje i titulu Pametnog grada-grada budućnosti", kazala je gradonačelnica Jozić, istaknuvši kako hidroelektrana koju je Grad izgradio donosi prihode od prodaje električne energije.

"U strategiji razvitka Grada Pleternice cilj nam je da do 2020. budemo energetski neovisan grad. Druga elektrana koju planiramo izgraditi pokrit će sve gradske troškove električne energije", kazala je gradonačelnica Pleternice.

Herceg i Jozić zaključili su kako postoje brojna područja na kojima je moguće ostvariti suradnju, koju je u što skorije vrijeme potrebno konkretizirati kroz projekte od međusobnog interesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije