KRETANJE CIJENA

Cijene nekretnina i dalje rastu na poznatim otočkim destinacijama

01.07.2021.
u 12:38

Na otoku Krku najviše tražene cijene nekretnina su u samom Krku te u Malinskoj. Obje destinacije bilježe nešto više tražene cijene u odnosu na prošlogodišnji lipanj, za razliku od Baške, Omišlja i Punata

Cijene nekretnina na najskupljim otočkim lokacijama u Hrvatskoj i dalje su uglavnom u blagom rastu, unatoč nižim brojkama u turizmu u ovoj i prethodnoj ljetnoj sezoni, a rast prati i interes potencijalnih kupaca koji su u lipnju pretraživali poznate destinacije na otocima više od 10 posto u odnosu na prošlogodišnji lipanj.


Ipak, neka su mjesta na otocima traženija od drugih, a razlike u traženim cijenama ovisno o samom mjestu na otoku sežu i do 900 eura po kvadratu.

Tražene cijene nekretnina na otoku Krku 

Na otoku Krku najviše tražene cijene nekretnina su u samom Krku te u Malinskoj. Obje destinacije bilježe nešto više tražene cijene u odnosu na prošlogodišnji lipanj, za razliku od Baške, Omišlja i Punata. Tako je najviša prosječna tražena cijena kvadrata u Krku u lipnju iznosila 2654 eura, a najniža u Punatu 1821 eura. Kad je riječ o potražnji, nekretnine na Krku pretraživalo je gotovo 11 posto potencijalnih kupaca više nego prošle godine.

Tražene cijene nekretnina na otoku Braču 

Nekretnine na Braču također su ove godine gotovo 11 posto traženije u odnosu na prošlogodišnji lipanj, a kao i očekivano, tražene cijene najviše su u Bolu. Tamo se za kvadrat prosječno traži 2729 eura, što je oko 70 eura manje u odnosu na prošlogodišnji lipanj.Tražene cijene na Braču oko 50 eura po kvadratu su u prosjeku niže i u Sutivanu, koji je drugi po visini traženih cijena na ovom otoku. S druge strane, najviši godišnji rast cijena na Braču zabilježila su Pučišća. Tamo se sada prosječno traži 1853 eura po kvadratu, što je 8 posto niže u odnosu na prošlu godinu.


 

Tražene cijene nekretnina na otoku Hvaru 

Hvar je i dalje među najpopularnijim ljetnim odredištima, čemu svjedoči i velik rast interesa potencijalnih kupaca. Vikendice, apartmane i kuće za odmor na Hvaru ove su godine kupci pretraživali čak 16 posto više nego prošle.Tražene cijene nekretnina su stabilne, no u promjenama se posebno ističu sam Hvar, gdje je tražena cijena rasla čak 10,7 posto i sada iznosi prosječnih 2879 eura te Sućuraj u kojemu su tražene cijene pale za 10,2 posto. Najniže tražene cijene kvadrata mogu se naći u Starom Gradu, gdje sada iznose 1504 eura, no ne bilježe negativnu promjenu u odnosu na prošlu godinu.

Tražene cijene nekretnina na otoku Korčuli 

Najtraženije destinacije na Korčuli su sama Korčula, Vela Luka i Lumbarda te u svima tražene cijene premašuju 2000 eura po kvadratu. Ipak, dok su u Veloj Luci tražene cijene u odnosu na prethodnu godinu blago rasle, Lumbarda bilježi pad traženih cijena od 6,4 posto. Zanimljivo je istaknuti i da su potencijalni kupci ove godine pretraživali nekretnine na Korčuli čak 28 posto više u odnosu na prošlogodišnji lipanj. 

Velik rast interesa za oglase nekretnina od 26 posto bilježi i jedan sjeverniji otok – Cres, na kojemu su prosječne tražene cijene nekretnina u lipnju iznosile 2364 eura, što je 5 posto više u odnosu na prošlu godinu. 
Za razliku od njih, na otoku Rabu ovog su se lipnja nekretnine pretraživale 10 posto manje u odnosu na prošlu godinu, no prosječna tražena cijena nekretnina nije pala i sada iznosi 1726 eura po kvadratu. 

Na otoku Visu valja istaknuti značajnu razliku traženih cijena u Komiži i u samom Visu. Dok u Komiži ona iznosi 1736 eura po kvadratu, u Visu prodavatelji prosječno traže čak 2541 eura za kvadrat kuće ili apartmana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?