Denis Zvizdić

Cijene lijekova u BiH uskladiti s onim u okruženju

lijekovi
03.05.2016.
u 18:35

Nema nikakvog razloga da građani BiH,rekao je Zvizdić, plaćaju lijekove skuplje nego oni u našem širem okruženju, javlja Fena

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uvjeren je da će naša zemlja imati podršku Svjetske banke i dobiti 750 milijuna dolara u narednih pet godina, kao i da će se naći rješenje da cijene lijekova u BiH budu snižene.

Očekuje da će Vijeće ministara BiH do kraja svibnja razmatrati analize cijena i pravilnik o lijekovima u BiH.

- Još uvijek nismo dobili završne analize onih koji rade na ovom pitanju - rekao je Zvizdić novinarima u Banjoj Luci naglašavajući da postoji opća suglasnost da taj pravilnik treba usvojiti i cijene lijekova u BiH uskladiti s onim u okruženju.

Nema nikakvog razloga da građani BiH, kako je dodao, plaćaju lijekove skuplje nego oni u našem širem okruženju, javlja Fena. 

- Od Agencije za lijekove u BiH i nadležnog ministarstva, koje rade u sauradnji sa Svjetskom bankom BiH, očekujemo da naprave završne analize i prezentiraju benefite koje ćemo imati, vodeći računa i o domaćoj proizvodnji - kazao je Zvizdić, uvjeren da će taj materijal biti na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara do kraja ovog mjeseca i da će se donijeti konačne odluke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?