A gdje je BiH?

Cijene hrane na najnižoj razini u zadnjih 7 godina

sjeme pohrana
Thinkstock
10.09.2015.
u 16:17

Ujedinjeni narodi su objavile kako su cijene hrane u kolovozu ove godine u svijetu pale na najnižu razinu u posljednjih sedam godina.

U priopćenju Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), navodi se kako je uzrok niskim cijenama osnovnih prehrambenih proizvoda dovoljna količina zaliha, pad cijena energenata te pad ekonomskog rasta Kine.

Cijene skoro svih proizvoda obuhvaćenih cjenovnim indeksom FAO su prošlog mjeseca pale, poput mlijeka, biljnih ulja, šećera, žitarica i mesa.

Indeks cijena žitarica je pao za 15,1 posto u odnosu na prošlu godinu. Cijena mesa na globalnoj razini je ostala ista kao i prethodnog mjeseca, navodi FAO.

Predviđa se kako će globalne zalihe pšenice ove godine biti za pet tona više nego ranije, stoga se procjenjuje kako će biti 728 milijardi tona zahvaljujući očekivanom rodu usjeva u Australiji, Europskoj uniji i Rusiji.

Za kraj se možemo samo zapitati, gdje je BiH u svemu ovome s obzirom da je posljednje što se događalo s hranom u ovoj zemlji bilo poskupljenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije