Cijena centralnog grijanja uvećana za 16,53 posto

grijanje
03.11.2022.
u 16:04

Vlada Sarajevske županije donijela je Odluku o visini tarifnih stavova Županijskog javnog komunalnog poduzeća “Toplane”, kojom su usklađene cijene centralnog grijanja s povećanom cijenom prirodnog plina. 

Posljednjim odlukama Vlade FBiH iz srpnja i listopada ove godine, kojima je dana suglasnost na promjenu veleprodajne cijene prirodnog plina za distributivna gospodarska društva u Federaciji, plin je poskupio za 33 posto.

Obzirom da je to osnovni energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti i korekciji cijena centralnog grijanja u SŽ te je cijena centralnog grijanja uvećana za 16,53 posto.

Ta odluka je donesena na prijedlog Neovisnog stručnog tijela Vlade SŽ za utvrđivanje validnosti, kalkulacije i konačne cijene centralnog grijanja.

Računi po novom tarifnom sustavu korisnicima KJKP "Toplane" će biti isporučeni u prosincu za mjesec studeni, priopćeno je iz Službe za protokol i press SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?