Naslovnica Vijesti

Cijeli život krivo točite pivo: Evo kako vas neće napuhavati

Stvaranjem pjene u čaši otpušta se ugljični dioksid koji se onda u manjoj mjeri otpušta u našem trbuhu pa se tako sprečava osjećaj napuhnutosti koji često imamo nakon što pijemo pivo
12. rujna 2018. u 21:43 0 komentara 627 prikaza

Većina ljudi prelijeva pivo iz boce u nakrivljenu čašu koju zatim lagano uspravljaju što se više čaša puni. Cilj takvog prelijevanja je imati što manje pjene u čaši. 

Pjenom se oslobađa ugljični dioksid, stoga je važno pivo uvijek na pravilan način preliti u čašu. Nakon što se popije pivo koje je preliveno bez otpuštanja ugljičnog dioksida te se pojede masna hrana, u trbuhu se pokrene reakcija otpuštanja ugljičnog dioksida u dodiru hrane s pivom. Kao rezultat toga osjećate se napuhnuto, piše 24sata.hr.

Kako biste spriječili osjećaj napuhnutosti, pivo u čašu prelijte tako da pivo počnete prelijevati po unutarnjoj strani čaše, ali ju brzo počnete ravnati. Nemojte ga prelijevati polako, nego energično. Tako ćete pjenom otpustiti ugljični dioksid u čašu. Pjena će se pretvoriti u pivo, a vi se nećete osjećati napuhnuto. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.