Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Česi već godinu dana ne žele platiti radove tvrtkama iz BiH

03. listopada 2015. u 06:15 0 komentara 303 prikaza
dasff

Domaće tvrtke koje su izvodile radove na koridoru Vc trebaju biti prioritet kada je u pitanju isplata iz Javnog poduzeća Autoceste FBiH. Naime, Vlada Federacije BiH je na svojoj posljednjoj sjednici podržala inicijativu za zaštitu domaćih kompanija podizvođača, podugovarača i dobavljača koji su bili angažirani na izgradnji koridora Vc.

Upozorenje Ministarstva

Razlog zbog kojeg je Vlada FBiH dala podršku ovoj inicijativi su komplikacije s isplatom za urađene radove, a na koje je upozorio i resorni ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić. Prema informaciji iznesenoj na sastanku između predstavnika Federalnog ministarstva prometa i veza i vodstva JP Autoceste Federacije BiH, na kojem je i nastala spomenuta inicijativa, domaćim tvrtkama nije isplaćen dio radova koji su završeni prije više od godinu dana. Na sastanku je konstatirano da JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar ima stalne pritužbe podizvođača, posebno odobrenih podizvođača na poddionici Zvirovići - Kravice gdje je ugovorni partner JV OHL ŽS Češka Republika i Niskogradnja Laktaši. “S obzirom na činjenicu da su radovi na predmetnom ugovoru okončani prije godinu dana i da postoje određena potraživanja podizvođača koja još uvijek nisu izmirena, kao i na činjenicu da treba ići isplata 1/2 zadržanog iznosa, postavlja se pitanje sigurnosti vezane uz plaćanje obveza prema domaćim tvrtkama koje su bile angažirane na ovom projektu od OHL-a ŽS Češka Republika”, ističe se u informaciji sa spomenutog sastanka.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.