OSUĐEN

Čekićem ubio starca i dobio 12 godina

23.12.2015.
u 07:00

Alen Bahonjić (30) iz Kozarca kod Prijedora pravomoćno je osuđen u Vrhovnom sudu RS zbog ubojstva Hasana Alića (74) kojega je pretukao na smrt

Alen Bahonjić (30) iz Kozarca kod Prijedora pravomoćno je osuđen u Vrhovnom sudu RS na 12 godina zatvora zbog ubojstva Hasana Alića (74) kojega je čekićem pretukao na smrt. Bahonjić je svog prijatelja, inače njemačkog umirovljenika, Alića usmrtio 29. travnja u njegovoj kući u zaseoku Dere kod Kozarca. Nakon brutalnog zločina zapalio je kuću kako bi prikrio tragove zločina, ali se vatra ugasila, piše Večernji list BiH.

Bahonjić je priznao krivnju, navodeći da se kaje i da mu je žao što je "uzeo nečiji život".

Prema optužnici, on i Alić su tog kobnog dana zajedno pili i družili se u kući ubijenog. Svađa je počela kada je Bahonjić u jednom trenutku od Alića tražio da mu posudi 200 maraka. On mu je tad odgovorio kako nema novca. Bahonjić je ustao s kreveta i počeo preturati po starčevim stvarima. Alić mu je tad rekao da prestane, nakon čega je ubojica zgrabio čekić i počeo ga udarati. Udario ga je devet puta čekićem. Kada je shvatio da je starac mrtav, Bahonjić je iz kuće ukrao televizor i odnio ga u svoj automobil. Nakon toga se vratio u kuću i pokraj starčeva tijela zapalio hepo kocku u namjeri izazivanja požara. Bahonjić je višestruki povratnik u činjenju kaznenih djela. Sumnjičen je za krađe, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje sigurnosti, nedopuštenu proizvodnju i promet oružja te pokušaj silovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?