Solak najavio

Čeka se odgovor Albanije: 15 timova iz BiH spremno ići pomoći

Reuters/Pixsell
27.11.2019.
u 18:14

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak za N1 je govorio o potresima u regiji i u BiH.

"Nije bilo posljedica u BiH, osjetilo se jako podrhtavanje. Svakako su potresi smetnja za spasioce jer bilo koje pomjeranje zidova ili ploča predstavlja opasnost za spasioce", kazao je Solak.

Solak je kazao kako 15 timova iz BiH čekaju i spremni su pomoći.

"Nekih 15 timova stoje spremni pomoći, ne dobivamo nikakvu informaciju iz Albanije. Ne možemo točno reći zašto nema odgovora, mogli smo dole biti za šest do osam sati. Čekamo odgovor", naglasio je.

"Sad je riječ o minutama, dva dana je otkako se dogodilo. Sada je borba s vremenom i va žnje dobiti informacije gdje se nalaze nestali ljudi. Jako je važno da ti ljudi dobiju privremeni smještaj, da se zbrinu i da se polako život vraća u normalu. Vidimo da se događaju stalna podrhtavanja, tlo je nemirno i nestabilno. Nema pravila koliko će ih biti. Užasna je to scena, da svakih 15-20 minuta se osjeti podrhtavanje", istaknuo je Solak.

Komentirao je i potres koji se osjetio prije nekoliko sati blizu Drača.

"Vidjeli smo maloprije 5,3. To je izuzetno visok koeficijent za već urušeno područje. Da bi spasilac mogao vidjeti što se događa mora ući u ruševinu. Vidimo ova podrhtavanja i što se događa, sve je to opasno", rekae Solak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije