Posjet Čavari

Čavara spreman pomoći projekatima u općini Gornji Vakuf – Uskoplje

Gornji Vakuf – Uskoplje
06.11.2015.
u 17:12

Izaslanstvo općine Gornji Vakuf – Uskoplje u kojem su bili Dražen Matišić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Marinko Krajina, predsjedatelj Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje i gospodarstvenici Niko Budimir, Josip Herceg, Božo Perić i Tone Bošnjak posjetili su danas predsjednika FBiH.
 
Predsjedatelj OV Gornji Vakuf – Uskoplje Marinko Krajina upoznao je predsjednika FBiH s aktualnim političkim i gospodarskim stanjem u ovoj općini. Istaknuo je određene infrastrukturne projekte za čiju realizaciju je potrebna potpora federalnih institucija, a sve s ciljem olakšavanja uvjeta za život u općini i poboljšanja ekonomsko – socijalnog stanja.
 
Gospodarstvenici iz općine gornje Vakuf – Uskoplje predstavili su rad i aktivnosti svojih poduzeća, te ukazali na određene probleme koji otežavaju i onemogućavaju poslovanje u inozemstvu.
 
Izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Dražen Matišić upoznao je predsjednika FBiH s problemom regionalne deponije koja bi trebala biti locirana u Gračanici. Obzirom da bi se ta deponija nalazila u blizini obiteljskih kuća, kazao je da je potrebno odrediti lokacije udaljene od naseljenih mjesta i odrediti daljnji tretman odlaganja otpada prema izrađenim studijama i dopunama prostornih planova općine.
 
Izaslanstvo općine upoznalo je predsjednika FBiH i s infrastrukturnim problemima vezanim za projekt Sportsko – rekreacijskog centra Raduša, koji predstavlja najznačajniji turistički projekt općine Gornji Vakuf – Uskoplje.
 
Predsjednik FBiH izrazio je spremnost za suradnju i pomoć u realizaciji projekata koji će pridonijeti sveopćem napretku općine Gornji Vakuf – Uskoplje i boljim uvjetima za život svih stanovnika ove općine, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije