projekti cestogradnje

Čavara potpisao ugovor o zajmu za izgradnju dionice na koridoru Vc vrijedan 80 milijuna eura

Marinko Čavara
11.11.2016.
u 13:17

Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na koridoru Vc vrijedan je 80 milijuna eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste FBiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun potpisali su u petak ugovor o zajmu za izgradnju nove dionice na Koridoru Vc.

Direktor Ureda EBRD-a u BiH izjavio je da je potpisivanje sporazuma samo jedan korak od povlačenja novca i realizacije ranije dogovorenog projekta.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je direktoru Janu Barunu na dosadašnjoj potpori projektima cestogradnje u BiH te je izrazio nadu da će ubrzo biti usvojen zakon o trošarinama kako bi sredstva iz zajma bila operativna i kako bi se nastavila gradnja autoceste kao najvažnijeg infrastrukturnog projekta u BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na koridoru Vc vrijedan je 80 milijuna eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste Federacije BiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja, koja je nastavak dionice Počitelj – Bijača, te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?