Predsjednik FBiH

Čavara očekuje suglasnost dopredsjednika za imenovanje

marinko čavara
30.01.2023.
u 14:14

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je donio Odluku o imenovanju suca Ustavnog suda Federacije BiH i istu dostavio dopredsjednicima Federacije BiH na suglasnost, navodi se u priopćenju koje je dostavio medijima.

Za suca je imenovan Boris Barun iz reda hrvatskog naroda, sukladno Ustavu Federacije BiH i Mišljenju Ustavnog suda Federacije BiH o kandidatima za poziciju suca Ustavnog suda Federacije BiH.

Na temelju Ustava Federacije BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara imenuje suce Ustavnog suda Federacije BiH uz suglasnost dopredsjednika Federacije BiH u roku od 30 dana od dana kada je Visoko i sudsko tužiteljsko vijeće dostavilo Prijedlog kandidata za suca Ustavnog suda Federacije BiH. Nakon što dopredsjednici Federacije BiH daju suglasnost, Predsjednik Federacije BiH upućuje Odluku u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na potvrdu.

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće provelo je proceduru natječaja i sve provjere za kandidate, te je dana 30. prosinca 2022. godine Predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari dostavilo Prijedlog kandidata za suca Ustavnog suda Federacije BiH, odnosno popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i nemaju prepreka za imenovanje za suca Ustavnog suda Federacije BiH.

Predsjednik Federacije BiH donio je Odluku sukladno Ustavom i zakonom propisanoj proceduri, te očekuje da će dopredsjednici Federacije BiH dati suglasnost na Odluku, kako bi ista mogla biti upućena u Dom naroda na potvrdu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije