25. obljetnica HDZ BiH u Sarajevu

Čavara: Ne trebamo dopustiti da nas ljudske slabosti i ljubomora razaraju

HDZ SARAJEVO
Foto: FENA
1/4
17.09.2015.
u 10:17

Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sinoć je 25 godina djelovanja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Sarajevu (1990.-2015.) članovima stranke čestitao na prigodnoj svečanosti u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru Bosna Srebrna. 

- Bilo je hrabro utemeljiti ovu zajednicu 1990. godine kada nije bilo poželjno biti Hrvat i zato se uvijek trebamo prisjećati ljudi koji su izdržali sve to i hrabro se borili za poziciju hrvatskog naroda. HDZ BiH s oko 40.000 članova s čvrstom organizacijom zajednice žena i mladeži, s pozicijama u vlasti od državne, entitetske do općinske, sudjeluju u vlasti na temelju rezultata, koje smo ostvarili s Hrvatskim narodnim saborom, osvojivši više od 80 posto glasova hrvatskog naroda. To je razlog da sada slavimo - rekao je Čavara. 

Pokretač pri realizaciji ulaska BiH u NATO savez i Europsku uniju je, naglašava, upravo HDZ BiH. 

- Ne trebamo dopustiti da nas ljudske slabosti i ljubomora razaraju. Prijatelj se vidi u teškoćama, a tada smo najači - poručio je Čavara.

Na svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, zamjenica predsjednika HDZBiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BIH Mato Franjičević, član Predsjedništva HDZBiH i predsjedatelj kluba Hrvata u Zastupničkom domu PS BiH Nikola Lovrinović, te HDZ-ovi ministri u Vladi FBiH.

Veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio kazao je da je HDZ BiH ključan za poziciju hrvatskog naroda u BiH. 

- Hrvatska je dužna skrbiti o tome, pri čemu mora imati partnera, a to je oduvijek bila Hrvatska demokratska zajednica BiH. Program HDZ- a program je i Hrvatske - izjavio je hrvatski veleposlanik u BiH. 

Predsjedatelj Županijske organizacije HDZ BiH u Sarajevu Dražen Trlin istakao je da je pred HDZ-om izazov da na lokalnim izborima naredne godine osigura vijećnike u sarajevskim općinama. Potvrdio je da će na tome „rovovski“ raditi 24 člana Odbora. 

Također i član Predsjedništva HDZBiH i predsjednik ŽO HDZ BiH Vrhbosna Anton Rill ukazao je da u Sarajevskoj županiji HDZ BiH nema nijednog vijećnika, navodeći da je Hrvata u Sarajevu sve manje. 

- Zato moramo dati svoj doprinos. Želimo svoj TV kanal, kao što imaju i preostala dva konstitutivna naroda u BiH, Bošnjaci i Srbi - dodao je Rill. 

U posljednjih 25 godina, zaključio je, HDZ BiH je u Sarajevu iskazao političku dosljednost u vlastitom promišljanju i priznanju jedino demokratskih metoda i standarda.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije