počast žrtvama Bleiburga

Čavara: Moraju prestati zločini koji su počinjeni u ime određenih politika

cavara Bleiburg
14.05.2016.
u 18:17

Povijest je pokazala da zločine čine pojedinci i ne treba ih vezati za narod. Svaki zločin treba sankcionirati odgovarajućom kaznom kako se više nikad nitko ne bi usudio uraditi sličan zločin, poručio je Čavara

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas središnjoj komemoraciji povodom 71. obljetnice Bleiburške tragedije i hrvatskog križnog puta, održanoj na Bleiburškom polju u Austriji.

Komemoraciju na Bleiburgu organizirao je Počasni bleiburški vod, pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i suorganizatorom Vijeća za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH.

Komemoracija je počela molitvom odrješenja na groblju Unterloibach odakle je procesija krenula prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju, a zatim je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica.

Predsjednik Federacije BiH ovom je prigodom poručio: “Kroz misno slavlje poklonili smo se svim žrtvama koje su život ostavile na Bleiburškom polju, ali i na svim drugim križnim putevima. Svi oni koji su stradali ovdje su žrtve zločina koji nije sankcioniran ni nakon toliko godina. Povijest je pokazala da zločine čine pojedinci i ne treba ih vezati za narod. Svaki zločin treba sankcionirati odgovarajućom kaznom kako se više nikad nitko ne bi usudio uraditi sličan zločin. U suvremenom svijetu moraju prestati zločini koji su počinjeni u ime određenih politika.”

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara odao je počast žrtvama stradalim u tragičnim događanjima iz svibnja 1945. godine, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?