ZENICA

Čavara i Martić posjetili župu Srca Isusova i odali počast poginulim braniteljima HVO-a i hrvatskim civilima Čajdraša

09.11.2021.
u 14:56

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su župu Srca Isusova u zeničkom naselju Čajdraš gdje su razgovarali s župnikom velečasnim Josipom Šimunovićem. 

Župnik Šimunović upoznao je Predsjednika Federacije BiH i Federalnog ministra sa stanjem u župi i samim tijekom izgradnje spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a u Čajdrašu, istaknuvši zalaganje UDVDR HVO HB Zenica i donaciju Vlade RH za podizanje spomen obilježja, zasada jedinog spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a, izvan zeničkih groblja, na prostoru Grada Zenice.

U znak sjećanja i trajne zahvalnosti svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima HVO-a Čajdraš, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić odali su počast i upalili svijeće na spomen obilježju za 32 poginulih branitelja i civila s prostora zeničke župe Čajdraš. 

Tom prigodom, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Zenica Franjo Ramljak uručio je priznanje i zahvalnicu Predsjedniku Federacije BiH za potporu radu Udruge i pomoć članovima Udruge. 

Predsjednik Federacije BiH i Federalni ministar posjetili su, zajedno s župnikom Šimunovićem, Križ u naselju Krušćik, na kojem su u noći sa 31. listopada na 1. studeni 2021. godine nepoznati počinitelji ispisali  razno znakovlje „sotonističkih sljedbi“. Predsjednik Federacije BiH osudio je čin skrnavljenja Križa na Krušćiku i mržnju koja jedino može biti uzrok tog čina.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić posjetili su danas i Gradsku upravu Zenice, gdje im je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović.

U ugodnom razgovoru, gradonačelnik Kasumović je uvaženim gostima predstavio aktivnosti Gradske uprave i planirane projekte. Posebno je istaknuo projekte izgradnje Poslovno - rekreacijsko - turističke zone Zenica jug, gospodarsko - poslovne zone Zenica sjever, podzemnih garaža, žičare Zenica – Smetovi, te rekonstrukcije kompleksa otvorenih gradskih bazena. Na susretu je razgovarano i o jačanju suradnje između Federacije BiH i Grada Zenica. 

U izjavi za medije nakon sastanka, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je: "Zajedno s ministrom Martićem došao sam u posjet gradonačelniku i Gradskoj upravi kako bi se upoznali kako funkcionira Grad Zenica, kao i na koji način možemo unaprijediti suradnju Federacije BiH i Grada Zenice. Uvjerili smo se da gradonačelnik Fuad Kasumović radi izuzetno dobre projekte. Ukoliko budemo u mogućnosti podržati realizaciju projekata u Gradu Zenica, to ćemo i učiniti".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?