Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čavara i hrvatski ministar Medved razgovarali o problemima branitelja

07. srpnja 2017. u 17:29 0 komentara 203 prikaza

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao je danas s ministrom branitelja Republike Hrvatske Tomom Medvedom o problemima hrvatskih branitelja, problemima vezanim za reviziju prava branitelja te o pravima obitelji branitelja.

Ministar Medved upoznao je predsjednika Federacije BiH da Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, pored definiranja prava pripadnika Oružanih sagaa RH, trajno zaštićuje i stečena prava stradalnika rata koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članova njihovih obitelji.

Kazao je kako taj zakon predviđa rješavanje statusa smrtno stradalih pripadnika HVO-a čije obitelji nisu ostvarile pravo te predviđa i definiranje određenih dodatnih prava koja nisu sadržana u sadašnjem zakonu niti u Ugovoru o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni i Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeće obrane i članova njihovih obitelji.

Ministar Medved je upoznao Predsjednika Federacije BiH da je Vijeće ministara BiH na današnjoj zajedničkoj sjednici s Vladom RH upoznato s potrebom za skorom izmjenom i dopunom postojećeg ugovora kojim bi se osigurala provedba zakona te potrebom da nadležno tijelo Federacije Bosne i Hercegovine formira tijelo za vezu, radi lakše provedbe ugovora i razmjene podataka radi provedbe zakona.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je na svemu što je RH i resorno ministarko učinilo na planu pomoći braniteljima HVO-a, a posebice ministru Medvedu koji nesebično pomaže u svim segmentima braniteljske problematike, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.