Predsjednik Federacije BiH

Čavara i Dieng za izgradnju međusobnog pomirenja u BiH

08.02.2018.
u 13:59

 Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je posebnog savjetnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN) za prevenciju genocida Adama Dienga.

Prilikom posjeta, Dieng je potvrdio potporu UN-a Federaciji BiH i BiH, istaknuvši kako je zapadni Balkan, zbog svoje bolne prošlosti, prioritet toj svjetskoj organizaciji u nastojanjima da se na odgovarajući način očuva sjećanje na sve žrtve i tako izgrade pretpostavke pomirenja, priopćio je Ured predsjednika FBiH.

Čavara je zahvalio UN-u za potporu na izgradnji međusobnog pomirenja u Bosni i Hercegovini i osobno savjetniku Diengi za promoviranje ideje svijeta bez ratnih zločina, genocida i mržnje.

"Ne trebamo se umoriti u traženju zajedničkog pravca za sve nas, i u Bosni i Hercegovini i cijelome svijetu, kako bi se naše države razvijale bez sukoba i konflikata. Zahvaljujem UN-u i Vama osobno što radite na tome da pomognete Bosni i Hercegovini ići mirnim putem u sigurnu i svijetlu budućnost", istaknuo je Čavara, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?